ENTORN

L’hotel-restaurant Salòria es troba a la Vall Ferrera, al Pallars Sobirà, situat en ple cor del Pirineu, amb entorns meravellosos i al vell mig del poble d’Alins. És perfecte per gaudir d’uns dies de descans, de vacances, caps de setmana, de l’estiu, de la neu, excursions…

ALINS

És la capital de la Vall Ferrera, a 1048 m. d’altitud passen les aigües de la Noguera de Vallferrera i el camí que ens porta a la Vall de Tor.

Podem passejar per Alins i visitar la ferreria, la casa dels Castellarnau i la seva torre medieval, el colomar de casa Guillem, l’església romànica de Sant Vicenç i la creu de terme. Hi podem fer una excursió i pujar a l’ermita de Sant Quirc o bé passejar pel riu fins a la Torre de les Bruixes.

LA VALL FERRERA

És una vall situada al Pallars Sobirà. Limita, al nord, amb França i Andorra. Alins, capital de Vall Ferrera, és el punt de partida de l’excursionisme, senderisme, trekking, esquí nòrdic i de muntanya, o bé raquetes de neu, pesca, caça… Podem fer excursions a la Pica d’Estat, Salòria, Norís, als estanys de Baiau, Baborte i Sotllo. Als paratges com el Pla de la Selva, el Pla de Boet, els boscos de Virós i Norís, la Vall de Tor.

La Vall Ferrera amb els seus rius i la seva vegetació amb les diverses estacions de l’any, en fan una vall única.

A part d’Alins no podem deixar de visitar els pobles Ainet de Besan, Araós, amb l’esglèsia de Sant Esteve, la capella preromànica de Sant Francesc i el bosc de Virós. Àreu amb l’església de Sant Feliu, la seva creu de terme i la serradora. Besan, poble deshabitat amb l’església romànica de Santa Maria. A Norís l’església de Sant Serni i a Tor, el poble amb més alçada de la Vall Ferrera, podem visitar l’església romànica de Sant Pere, el castell de Tor i per la pista forestal, podem fer excursions fins al Port de Cabús i Andorra.